Vissza a tartalomjegyzékhez


Gazza részeg volt

Paul Gascoigne erősen ittas volt azon az estén, amikor Glenn Hoddle, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya közölte a játékossal, hogy nem számít rá a franciaországi világbajnokságon - derül ki a szakvezető készülőben lévő könyvének egyik fejezetéből, amelyet a The Sun című angol napilap közölt.
„Gascoigne alig állt a lábán, amikor szobámba hívtam. Elsírta magát, amikor közöltem vele döntésemet, majd megrázta a kezemet és elindult kifelé. Azután hirtelen megállt, megfordult és hatalmasat rúgott egy közelben lévő székbe” - mondta Hoddle. „Teljes erejét beleadta a rúgásba, és mivel mezítláb volt, megijedtem, hogy eltörött a lába. Ezt követően újra megváltozott, könyörögni és fogadkozni, majd pedig sírni kezdett. Aztán újra bedühödött, és fenyegetően felém indult. Már készítettem az öklömet, hogy megvédjem magam, amikor Paul észrevett, egy a közelemben lévő hatalmas lámpát, amelyet szilánkokra tört az öklével. Üvegdarabkák borították el az egész szobát” - mesélte a szakvezető.
Glenn Hoddle, minden idők legfiatalabb szövetségi kapitánya a történtek ellenére sem mondott le végleg a botrányhős angol középpályásról, bár egyelőre nem nevezte őt az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretbe.
„Öt dologban kell megváltoznia ahhoz, hogy visszakerüljön a válogatottba: abba kell hagynia az ivást, fogyókúráznia kell, vissza kell nyernie korábbi erőnlétét, uralkodnia kell érzelmein, és el kell kerülnie a sérüléseket” - mondta a The Sunnak adott interjújában Glenn Hoddle. (AP)