Vissza a tartalomjegyzékhez


Ha lassan mész, rosszul jársz

Ester Maria Pena 58 éves tanítónő görcsösen szorította a volánt, kétségbeesetten leste a táblákat, hol is kell lehajtania az autópályáról. Nőegyleti zsúrra igyekezett, és nem értette a mellette elrohanó gépkocsik idegesítő tülkölését. Azt sem látta át tisztán, mit akar a krimikből jól ismert, szirénázó-villogó rendőrautó, amely hátulról „ráragadt”. Végül megadta magát a sorsnak, kiállt az útpadkára. Ekkor Maryland állam Frederick megyéjének se-riffhelyettese csőre töltött pisztollyal rohant oda a jámbor hölgy kocsijához, kirángatta az ülésről, megbilincselte, betuszkolta a rendőrautóba, és mire Ester Maria Pena felocsúdott, a megyei seriff hivatalának zárkájában találta magát.
Bűne az volt, hogy mindössze 38 mérföldes sebességgel hajtott, és ezzel feltartotta a forgalmat, továbbá három és fél mérföldön át figyelmen kívül hagyta a rendőrautó megállásra felszólító, hang- és fényjelzéssel közölt utasítását.
Az FBI a nő személyiségi jogainak megsértése, illetve aránytalanul szigorú hatósági intézkedés miatt vizsgálatot indított a seriffhelyettes ellen, és az iratokat továbbította a baltimore-i ügyészséghez, amely majd eldönti, tegyen-e további jogi lépéseket - számolt be az esetről a The Washington Post. (MTI)