Vissza a tartalomjegyzékhez


Depresszionális


Forgalmi dugó a Ferencváros-Principat meccsen. Teljes a zűrzavar Fotó: MTI

Jó estét, jó szurkolást! Volt jó este és jó szurkolás. Legalábbis annak, aki tartózkodott attól, hogy nézze az Újpest meccset szerdán, jó estje lehetett. A királyi tévé meg biztos leszurkolt jó sok pénzt a közvetítésért. Hát hiába nehéz ellenfelet kapott a Dózsa… Legalábbis úgy tűnt, nehéz volt. A meccs tétje olyan nagy nyomást gyakorolt a mostanában botrányokról elhíresült klub játékosaira, hogy kínjukban még ki is állíttatták magukat. Mert nagyon kínlódtak.
A bíró pedig mindent megtett értük, ha pártatlan lett volna, kétséges, hogy a pályán maradt volna-e UTE-játékos a találkozó végére. Kisinyovnak is volt öt nagy helyzete, és valljuk be, ők is továbbjuthattak volna. Szép volt Újpest…valamikor. A liláknál is megfigyelhető volt, ami Franciaországban a kisebb tudású csapatoknál, hogy ha nem tudták fociban tartani az iramot, rugdosódni kezdtek. Persze mondanom se kell, azok a kisebb tudású csapatok azért ennél sokkal jobbak.
A Fradi viszont hozta - nem merem mondani, hogy a kötelezőt -, amit elvártunk: legyőzte a fókavadászokat. A végeredmény 8-1 lett, összesítésben 14-1. A CE Principat is örült, mivel történelmet írt, amikor berúgta történetének első nemzetközi gólját. Reméljük, az Újpest az osztrák bajnok elleni következő meccsen nem fog ennyi gólt kapni.
Aztán ugyi itten van még a „Professzionális” futball liga. A meccseket nézve rájön az ember, miért nem szokott focit nézni, amikor nincs vébé. Ez egy más világ, másik játék. A közös csak az, hogy itt is van labda, de ez a magyar focistákat, úgy tűnik, néha zavarja.
Itten van aztán még a tévé. A közvetítés. Eddig felháborodva hallgathattuk, hogyan vitatkoznak a nagyok. Ki, mit, kivel, miért és mennyiért. Arra gondoltam - persze csak miközben néztem az Újpest meccset -, a haverokkal összedobok egy sörre az illetékesnek, csak ne mutassák a tévében, mi lett a magyar fociból. Mert félő, hogy depresszionális leszek. És nemcsak a nevemben, hanem tényleg. (M.L)