Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Többszólamú futam

Nem sokáig ünnepelhetnek a McLaren Forma-1-es pilótái az osztrák Zeltweigben aratott győzelem után, hiszen a hétvégén ismét futamot rendeznek, ezúttal a német Hockenheimben. Ez lesz a világbajnokság idei 11. futama.
A vébétáblázatot jelenleg nyolc pont előnnyel a finn mclarenes Mika Häkkinen vezeti, mögötte a német ferraris Michael Schumacher áll, megelőzve a szintén mclarenes Coulthardot. Különleges érdekessége lehet a versenynek, hogy hazai nézők előtt vizsgázhat három német pilóta, és a konstruktőrök pontversenyében élenjáró német autómárka, az „ezüstnyíl”, a McLaren-Mercedes is.
- Nagyon örülök, hogy újra Hockenheimben versenyezhetek. Különleges az atmoszférája az itteni futamnak, hiszen tele lesz a tribün német és Ferrari-zászlókkal. Szeretnék bizonyítani - nyilatkozta a Ferrari első számú pilótája, a kétszeres világbajnok Schumacher.
A McLaren-Mercedes csapatánál is bíznak a közönség támogatásában, amint azt a Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug hangoztatta.
Michael testvére, Ralf Schumacher is számít honfitársai buzdítására, csakúgy, mint a szintén német Heinz-Harald Frentzen. A Williams-Mecacrome pilótája idei pechsorozatának lezáródását várja Hockenheimben.
A jelenlegi versenyzők között csak a brit Damon Hill és Schumacher tudott nyerni a Német Nagydíjon, míg a legeredményesebb csapat a Williams volt hét győzelemmel, őt a Ferrari és a McLaren követi négy-négy elsőséggel.
Szintén Schumacherrel kapcsolatos hír, mely szerint a McLaren-Mercedes a héten beismerte, hogy megpróbálták leszerződtetni a német pilótát, mielőtt az egykori világbajnok autóversenyző meghoszszabbította volna szerződését a Ferrari csapatánál.
- Kétszer is beszéltünk Michaellel, ám nem jutottunk vele közös nevezőre - nyilatkozta Norbert Haug, a csapat igazgatója.