Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN
A szigorú ara

Nem mindennapi nászajándékot kapott egy indiai férfi: a nászéjszakáját egy börtöncellában kellett eltöltenie - egyedül. A türelmetlen vőlegény ugyanis már az esküvői szertartás előtt felöntött a garatra. Mivel sértő megjegyzéseket is tett az összegyűlt násznépre, a szende ara sem maradt tétlen: kihívta a rendőrséget és elvitette ifjú vőlegényét. A násznépnek mégsem kellett csalódottan hazakullognia. Az egyik meghívott vendégnek ugyanis annyira megtetszett a tűzről pattant menyecske, hogy azon melegében megkérte a kezét. Miután az ifjú hölgy készségesen igent mondott, még aznap este nyélbe is ütötték a menyegzőt, és megtartották a lagzit. (USA Today)


Kiskorú egyetemisták

Két különleges testvér, a 10 éves Diana és a 12 éves Angela Kniazeva felvételt nyert a moszkvai pénzügyi akadémiára, ahova egyébként 18 éves korban szoktak az emberek beiratkozni. Megnyertek egy versenyt, Angela 100 pontból 97,4-et ért el, Diana pedig 96,3-at. Szüleik, akik szerint maguknak is „átlagon felüli intelligenciájuk van”, nem titkolták abbéli büszkeségüket, hogy utódaiknak ilyen „briliáns intelligenciájuk” van. Édesanyjuk azt állította, hogy semmi gondja nem volt a lányokkal, de azt elismerte, hogy gondok merültek fel az idősebb diákokkal, akik nehezen fogadták el, hogy ezek a kicsik jobb eredményeket érnek el kevesebb erőfeszítéssel. (Le Monde)


Charlie, a kakadu

Általánosságban elmondhatjuk, ahol megszólal a ház riasztója, ott tolvajnak is kell a közelben lennie. Kivéve, ha kedvenc papagájunk utánzóművésznek csap fel. Egy angol úriember, Colin Palmer madara - a tulajdonos nagy örömére - napjában négyszer-ötször előadja riasztós magánszámát, mivel utánozza tulajdonosa riasztójának hangját. Emellett teát rendel, a nevét rikoltozza, és gyermekversekkel szórakoztatja a nagyérdeműt. (CNN)


Elkapkodott reklámfogás

A vébé mintegy 100 ezer svéd koronájába (kb. 2 783 000 forint) kerül annak a vaxholmi (Észak-Svédország) ékszerésznek, aki vevőinek könnyelmű ígéretet tett. Egy májusban indított kampányhadjárat során Guldvivan ékszerész megígérte, hogy visszafizeti vásárlóinak a nála vásárolt ékszerek árát, amennyiben „Franciaország megszerzi az aranyat”. (Le Monde)