Vissza a tartalomjegyzékhez


Egy jó ötlet

Az alábbi levélben az egyik cikkünkben felvetett problémára reagál két kedves olvasónk. Közreadjuk, hátha valakinek hasznára válik. Ezúton is szeretnénk biztatni Önöket, ha írásainkkal kapcsolatban kérdésük van, esetleg a megoldásra van valami javaslatuk, írjanak!

Tisztelt Szerkesztők!

Az újság 28. számában jelent meg egy cikk Kulcsos gyerekek címmel. Mi azért írjuk ezt a levelet, mert ezen a nyáron - egy új kezdeményezés keretében - Szigetváron megpróbálunk megoldást nyújtani a szülőknek egy tábor szervezésével. Meggyőződésünk, hogy a felvilágosítás, a szülők tájékoztatása és a praktikus tanácsok mellett szükség van erre a lehetőségre is.
Bizonyíték erre táborunk sikere is: már több mint hatvan kisgyermek tölti nálunk napjait. Szüleik aggodalom nélkül, nyugodtan végezhetik munkájukat, miközben gyermekük a tábor nyújtotta programokon vesz részt. Reggel hattól délután hatig felügyelünk a tábor lakóira és biztosítunk számukra - lehetőségeinkhez mérten - színvonalas programokat.
A tábort a Szigetvárért Közhasznú Egyesület hozta létre, egyesületünk pedig a tábor létrehozása céljából alakult. A tábor helyéül a Baranya Megyei Vízmű Vállalat volt kempingje szolgál. A vállalat felszámolás alatt áll és a felszámoló céljaink megvalósításához a területet ellenszolgáltatás nélkül adta át erre a nyárra az egyesületnek. Szigetvár város országgyűlési képviselője, Gráf József úr, néhány szigetvári vállalkozó, lelkes szülők és egyesületünk tagjai, valamint a szigetvári keresztények felajánlásaival, önzetlen munkájukkal, segítségükkel valósultak meg elképzeléseink. A felsorolásból kimaradt a város polgármestere, képviselőtestülete, önkormányzata. Nem véletlenül. Ők nem tudnak, vagy nem akarnak segíteni Szigetvár lakóinak gondjaik megoldásában. Bővebb információszerzés céljából szeretettel meghívjuk a Hetek munkatársait, nézzenek körül nálunk!

Specht József, Cserveni Gábor