Vissza a tartalomjegyzékhez


Átvert Chilavert

A világ egyik legjobb kapusának tartott paraguayi José Luis Chilavert nagy elkeseredésére jelenlegi csapata, az argentin Velez Sarsfield nem hajlandó megválni tőle, így a következő bajnokságban nem szerepelhet az angol Liverpool színeiben.
A Liverpool hárommillió dollárt ajánlott érte, de a Velez nem adja el a kapust, mert legalább ötmilliót akar. Chilavert szerint ez azt mutatja, hogy „a vezetők a játékosok legádázabb ellenségei. Azzal, hogy most nem adnak át, megfosztanak attól a lehetőségtől, hogy három év alatt nyolcmillió dollárt keressek”.
Az angol klubon kívül már a francia Paris Saint-Germain és az Olympique Marseille, valamint az angol Manchester United is érdeklődött utána. A paraguayi válogatott csapatkapitánya úgy hitte, hogy megállapodott csapata vezetőivel, hogy ha külföldről ajánlatot kap, akkor minden további nélkül elengedik.
A Velez elnöke, Raul Gamez szerint hárommillió dollárt már a rivális argentin Boca Juniors is ajánlott a kapusért, és most, a kitűnő vb-szereplés után ennél jóval többet akarnak kapni a kapusért. (AFP)