Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Konspiráció az elnök ellen

Három mindenre elszánt texasi terrorista merényletet tervezett az amerikai elnök ellen, ám szerencsére idejében sikerült letartóztatni őket - jelentette a Reuters hírügynökség. A 72 éves Johnnie Wise, a 43 éves Jack Grebe és a 63 éves Oliver Emigh új biológiai fegyvert fejlesztett ki: egy kaktusztövisbe antraxot és HIV-vírust fecskendeztek. A fegyvert egy öngyújtó segítségével próbálták működésbe hozni. A szerkezet egy kattintásra egyszerűen lelőtte volna áldozatát a kaktusztövissel.
Az FBI egyébként július elsején további biológiai fegyvert kobozott el Wise-tól. A férfi házában több 120 literes hordót és három bödönt foglaltak le, amelyek romlott csirkehúsból, szemétből és zöldbabból álló keverékkel voltak tele. Ebből akarták a halálos húsmérgezést okozó baktériumokat kitenyészteni.
A 72 éves Wise ügyvédje azzal védekezett, hogy a hordókban valójában narancslekvár volt, és az idős férfi csupán szappant kívánt készíteni belőle kókuszolaj hozzáadásával. A három férfit végül is azt követően sikerült letartóztatni, hogy fenyegetéseket tartalmazó e-mail üzeneteket küldözgettek az Amerikai Szövetségi Iroda alkalmazottainak. Közben egy rendőrségi informátor jelentéséből kiderült, hogy a leleményes terroristák annak a szélsőséges szeparatista csoportnak a tagjai, amely Texas önálló állami státusáért harcol, mivel úgy véli, hogy a déli államot törvénytelenül csatolták 1845-ben az Egyesült Államokhoz.