Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN
Valami sántít

Még a sokat látott vámosokat is meglepte az a 70 éves orosz férfi, aki műlábában próbált meg Moszkvába csempészni közel 1 kilogramm heroint és 2 kilogramm ópiumot. Az orosz vámhatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a kábítószercsempészt a Volga melletti Szamara városának vasútállomásán „kapcsolták le”. A fővárosba az üzbegisztáni Taskentből érkezett. A jelentésből nem derült ki, hogy a vámosok miként „szimatolták meg” a szokatlan rejtekhelyet. (MTI)


A csavargó strucc

Kereken három hétig csavargott egy dél-amerikai strucc az alsó-szászországi Bad Gandersheim környékén, majd megunva a dolgot, annak rendje s módja szerint „feladta magát”. A csaknem két méteres madarat Kalefeldben fedezte fel Hermann Haase köztisztasági dolgozó a lakóháza közelében. Fiai segítségével beterelte a struccot legelőjére a libák, kacsák, gyöngytyúkok és fürjek közé. A rendőrség korábban több alkalommal is megkísérelte elfogni az állatot, de az minden alkalommal elfutott. Sebessége többször meghaladta az 50 kilométert óránként. Kedden este azután jelentkezett a szavannákon honos strucc tulajdonosa a közeli Sebexenből. Az állat három héttel azelőtt szökött meg tőle. A dél-amerikai strucc levelekkel, rovarokkal és különféle magvakkal táplálkozik. (MTI)


Egy „mai” Rómeó

A bíróság büntetés terhe alatt megtiltotta egy holland férfinak, hogy a saját erkélyére tegye a lábát. A különös végzésre az adott okot, hogy a frieslandi férfiú - kocsisokat és szódásokat megszégyenítő módon - rendszeresen sértegette erkélyéről a vele szemközt lakó volt barátnőjét. A hölgy, megunva az „antirómeós” erkélyjeleneteket, bírósághoz fordult, amely helyt adott panaszának, és kitiltotta saját erkélyéről a cseppet sem lovagias urat. A De Telegraaf jelentése szerint a férfi ezután 500 holland forint bírságot tartozik fizetni minden balkonra lépésért. (MTI)


Skorpióözön

Nem elég a hőség, skorpióból is szokatlanul nagy a bőség Mexikó Durango államában. A két jelenség között öszszefüggés van: a szokatlanul magas hőmérséklet okozza az ízeltlábúak özönét és „csípősebb” kedvét. A statisztika szerint másfélszer annyi a skorpiócsípés az idén Durangóban, mint tavaly az év derekáig. Míg 1997 első felében nyolcszáz esetet jelentettek, addig az idén már 1227 skorpióharapást regisztráltak. Halálos kimenetelű csípésről szerencsére nem érkezett jelentés. (MTI)