Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Diétázóknak is:

Joghurtos, kapros csirke

Hozzávalók:
6 db csirkecomb, 2 doboz joghurt, 12 dkg mandula, 40 dkg búzacsíra, 2 kávéskanál szárított, morzsolt kapor, só, bors

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokon. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, és bekenjük olajjal. Megdaráljuk a mandulát, és összekeverjük a búzacsírával, kaporral, sóval és borssal. A csirkecombokat kettévágjuk. Lapos tálban a joghurtot jól elkeverjük, egyenként megforgatjuk benne a csirkecombokat, majd a búzacsírás keverékben meghempergetjük. Elhelyezzük a húsokat a tepsiben, és 50 percig sütjük, míg a hús teljesen megpuhul. Bármilyen köretet készíthetünk hozzá.


Málnaszezonra:

Vaníliapudingos rétes málnával, nagyanyáink korából

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (mélyhűtött is lehet), 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 dl málnaszörp, 3 tojás, 3 dkg kristálycukor, 35 dkg málna, 1 csomag vanília pudingpor

Elkészítés:
Felengedjük a mélyhűtött leveles tésztát, és a válogatott, megmosott málnát alaposan lecsöpögtetjük. 1 dl tejjel a vaníliás pudingport simára elkeverjük, a tej többi részét felforraljuk, a pudingba öntjük és besűrítjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a két tojássárgáját, a cukrot és a málnaszörpöt.
A tésztát kicsit kinyújtjuk és a széleit megkenjük felvert tojással. Közepén hosszában elhelyezzük a pudingot, és a málnát a tetején egyenletesen elszórjuk. Rétes formára hajtjuk a tésztát, végeit lefelé hajtva kivajazott tepsibe tesszük. Megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.Várjuk meg, míg teljesen kihűl, és csak akkor szeleteljük fel.
Készíthetjük más gyümölccsel is: meggy, ribizli, (ezt előtte forgassuk meg vaníliás cukorban), alma, őszibarack, sárgabarack.