Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
A haza megmentője

A holland-brazil elődöntő nagy győztese volt Claudio Taffarel. A brazil hálóőrt a vébé előtt nagy kritika érte, sokan megkérdőjelezték képességeit. Ám a héten a kapus bebizonyította: valóban nem véletlenül viseli ő a brazil válogatott egyes számú mezét. Taffarel az elődöntő tizenegyespárbajában megfogta Cocu és Ronald de Boer tizenegyesét, így a dél-amerikaiak nyertek, bejutva ezzel a vébé döntőjébe. Ezután Brazíliában Taffarelt nemzeti hősként ünnepelték.
Rióban például a szurkolók petárdákkal és tűzijátékkal fejezték ki az örömüket, és „Taffarel! Taffarel!” kiáltással vonultak végig az utcákon. A két tizenegyest is hárító kapus a „haza megmentőjévé” vált az ünneplők szemében, akárcsak a délen fekvő Porto Allegre városában, amely Taffarel szülővárosa.
„Isten segített nekem a tizenegyeseknél. Nagyon boldog vagyok, biztos, hogy nagy örömöt szereztünk szurkolóinknak. Az edzőim mindig azzal korholtak, hogy az edzéseken nagyon ritkán tudom hárítani a büntetőket. Én mindig azt feleltem erre, hogy majd akkor védem ki, amikor igazán fontos lesz” - nyilatkozta a veterán kapus.
Egész Brazília ünnepelt, például a Globo televízió - amelynek becsült adatok szerint mintegy 60 milliós a nézettsége - a meccs után olyan klipet sugárzott, amelyben Ronaldo egy síró holland tehénből narancslét fej.