Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Búcsú a két Laudruptól

A vébé egyik legkellemesebb meglepetése a dán válogatott nagyszerű szereplése volt. A skandináv gárda a nyolcaddöntőben 4-1-re kiütötte a végső győzelemre is esélyesnek tartott Nigériát; majd szintén nagyszerű játékot produkálva megszorongatta Brazíliát, a torna talán legjobb mérkőzésén, végül mégis alulmaradt, 3-2-re. A csapat ezzel minden idők legjobb dán vb-szereplését nyújtotta.
Az már biztos volt, hogy ezután véget ért Michael Laudrup pályafutása, aki a torna előtt már bejelentette: a vébé után a fogasra akasztja stoplisait. Ám a héten kiderült, hogy öccse, Brian sem fog többet szerepelni a válogatottban.
„Mindent elértem a futballban, most már szeretném átadni helyemet a fiatalabbaknak” - mondta a 29 éves labdarúgó a Brazíliától elszenvedett 3-2-es dán vereség után.
Hozzátette, hogy a válogatottból való leköszönése nem függ össze bátyja, a 34 éves Michael visszavonulásával.
„Most hagyom abba, a dán válogatott egyik legnagyszerűbb játéka után. Nincs bennem semmi csalódottság a vereség miatt. Büszke vagyok a teljesítményünkre” - mondotta a dán labdarúgó, aki a következő három évre az angol Chelsea-vel írt alá szerződést. Így valószínűleg lezárult a dán válogatott újabb sikersorozata, amely a 92-es svédországi Eb megnyerésével kezdődött, főszereplői pedig a két Laudrup fivér voltak.