Vissza a tartalomjegyzékhez


Villámkarrier

Egy év alatt sokat változott a világ Zé Carlos körül. A franciaországi labdarúgó-világbajnokságon szereplő brazil válogatott tartalék jobbhátvédje, aki egy éve még dinnyeárusként kereste a kenyerét, Cafú eltiltása miatt pályára lépett a vb elődöntőjében a holland válogatott elleni keddi találkozón, és remek teljesítményével hozzájárulhatott csapata győzelméhez.
Zé Carlos tavaly ilyenkor a Paulista bajnokság másodosztályában játszott, és bár a másodosztályú brazil csapatok is professzionálisnak számítanak, fizetése olyan kevés volt, hogy dinnyeárusként kellett kiegészítenie keresetét. Nem telt el még egy év sem azóta, hogy a labdarúgó aláírta szerződését élete első nagynevű klubjával, a Sao Paolóval.
Zé Carlos karrierje innentől kezdve egyenes volt. Idén márciusban Mario Zagallo, a brazil válogatott szövetségi kapitánya meghívta a játékost egy Németország elleni barátságos mérkőzésre, és annyira elégedett volt teljesítményével, hogy ezt követően az olasz Parmában játszó Zé Maria helyett ő lett Cafú első számú helyettese a nemzeti csapatban. Zé Carlos egyébként a németek elleni barátságos találkozó alkalmával utazott életében először külföldre és ez alkalomra megvásárolta élete első öltönyét is.
Kivételezettnek érzem magam. Isten mindvégig velem volt, és figyelte minden lépésemet. Nagyon boldog vagyok - így a 30 éves hátvéd. (AP/MTI)