Vissza a tartalomjegyzékhez


APRÓPÉNZ
Stagnáló munkanélküliség

Az év végéig nem emelkedik tovább a regisztrált munkanélküliek száma - állapította meg az Országos Munkaügyi Módszertani Központ csaknem ötezer cég körében végzett reprezentatív felmérése eredményeképpen. A második félévben ugyanis a létszámcsökkenés és -növekedés lényegében kiegyenlíti egymást. (MTI)


Tőzsdefrigy

Stratégiai szövetségre lép a két legnagyobb európai részvénytőzsde, a londoni és a frankfurti. A szövetség célja, hogy a kibocsátók, a befektetők és a piac minden résztvevője olcsó, hatékony és hozzáférhető piaci infrastruktúra segítségével élvezhesse „a páneurópai tőkepiac előnyeit”. Az egykori két fő rivális szövetsége a majdani egységes európai értékpapírpiac magvát hivatott megteremteni. (MTI)


Kisvállalkozói bank

Kisvállalkozói bank létrehozására van szükség - állapították meg a résztvevők a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara munkabizottságának ülésén. Jelenleg ugyanis nincs olyan banki szervezet, amely szívesen foglalkozna a kisvállalkozók 5-10-15 millió forintos hiteligényével. (MTI)


Nyugdíj az internáltaknak

A kommunista jogsértettek, például az internáltak is megkaphatják a 2,2 százalékos nyugdíjemelést. A 260 ezer főt érintő kormánydöntés 170 millió forint pluszkiadást jelent. (MTI)