Vissza a tartalomjegyzékhez


Cáfol a Hit Gyülekezete

A Hit Gyülekezete Sajtóosztálya határozottan visszautasítja ifjabb Hegedűs Lóránt, a MIÉP országgyűlési képviselője az egyházat érintő alaptalan állításait, amelyek 1998. július 3-i parlamenti felszólalásában hangzottak el.
Az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közlemény szerint nem felel meg a valóságnak a képviselő azon kijelentése, hogy a Hit Gyülekezete „egy idegen állam fővárosát”, nevezetesen Jeruzsálemet jelöli meg a Magyar Köztársaság fővárosának. „Egyházunk soha, semmilyen formában nem állította ezt, ilyen tanításunk nincsen. Ellenkezőleg, rendszeresen felhívjuk híveink figyelmét arra, hogy törvénytisztelő állampolgárokként tehetségükkel, szorgalmukkal és imáikkal járuljanak hozzá Magyarország előrehaladásához és boldogulásához” - szögezi le a nyilatkozat.
A Hit Gyülekezete kijelenti, hogy alaptalan rágalom, miszerint az egyház „betegséget kíván ellenfeleire”. A közlemény rámutat számos video- és audiofelvétel, továbbá más kiadványok is tanúsítják, hogy a Hit Gyülekezete határozottan, rendszeresen és hangsúlyozottan tanítja a felebarát, sőt még az ellenség szeretetét is „gyűlölködéstől átitatott társadalmunkban, mint alapvető újszövetségi igazságot”. „A Hit Gyülekezete jólétet és egészséget kíván minden magyar állampolgárnak.” A Hit Gyülekezete bízik abban, hogy a jövőben a Magyar Országgyűlés nem válik fórumává törvényesen működő, bejegyezett felekezetek elleni rágalmaknak és politikai hangulatkeltésnek.
A közlemény végül megjegyzi „Mivel ifjabb Hegedűs Lóránt képviselő úr beszédében a Bibliára is hivatkozott, végezetül kénytelenek vagyunk magunk is felhívni a lelkész-képviselő úr figyelmét a Szentírás azon alapvető felszólítására, miszerint „ne tégy hamis tanúbizonyságot felebarátodról”. (OS)