Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN
Lelépett a portás

A párizsi Warwick hotel főportása június 11-e óta ismeretlen helyen tartózkodik a szálloda vendégeinek pénzével együtt, amelyet vébé-jegyek beszerzése végett hagytak nála a vendégek, mintegy 2 millió frank (kb. 70 millió forint) értékben. A nyomozást a rendőrség az első áldozat jelentkezésekor indította el kb. három héttel ezelőtt. A 45 éves családapa feladata volt a párizsi luxusnegyedben található palota vendégeinek fogadása és kiszolgálása. Ő volt megbízva azzal is, hogy a vendégek kérésére részükre a vébé-jegyeket beszerezze, akik ezért készpénzt hagytak nála. (Le Monde)


Berepült a légy a száján

Váratlan és nem kívánt „vacsorára” tett szert egy angol riporter élő televíziós adás közben: légy repült a szájába, ő pedig jobb híján azonmód lenyelte a betolakodót. Lapjelentések szerint Jonathan Hill, aki ráadásul vegetáriánus, utólag elmondta, első ötlete az volt, hogy kiköpi a legyet, ez azonban nyilván undort keltett volna a nézőkben. Ezért másodpercnyi habozás után úgy döntött, hogy inkább lenyeli „egészben”. „Hivatásos riporterként kellett viselkednem, sok néző láttára. Nem volt más választásom: mosolyogtam és nyeltem egyet” - magyarázta a 28 éves Hill, aki egy walesi televíziós állomás hírbeolvasója. „Mint vegetáriánusnak, évek óta ez a légy volt az első húsételem, de ettől nem kaptam kedvet arra, hogy visszatérjek a húsevők táborába” - erősítgette. (MTI)


Vadulnak a cápák?

Egyre gyakrabban támadnak emberekre cápák, aminek elsősorban nem az az oka, hogy a vízi ragadozóknak javul az étvágyuk, hanem az, hogy mind több ember fürdőzik az óceánokban - áll egy floridai tanulmányban. 1997-ben 56 cápatámadást regisztráltak a világon, míg egy évvel korábban még csak 36-ot. A rekordesztendő ugyanakkor 1995, abban az évben 72 esetben támadtak cápák emberekre. Ami a tavalyi „eredményt” illeti, az Egyesült Államok messze világelső a cápatámadások számában: 34-et jegyzett fel 1997-ben. A második Ausztrália 5 esettel, a harmadik Brazília négy támadással. Az Egyesült Államokban mindazonáltal tavaly egyetlen megtámadott sem halt bele sérüléseibe, míg a többi 22 eset során 11 emberrel végeztek a cápák. A szakértők szerint - amellett, hogy a cápák számára szélesedett az „emberkínálat” a több fürdőző révén - az általános felmelegedés is oka lehet a támadások gyakoribbá válásának. (MTI)