Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Eredeti receptek egy amerikai háztartásból:

Hideg joghurtleves

Hozzávalók:
2 pohár joghurt, 2 dl tej, kis csomag mazsola, 1 közepes uborka, 1 tojás, 4 szál újhagyma, só, bors

Díszítéshez: friss kapor vagy petrezselyem

Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A tojást keményre főzzük, és szintén apróra vágjuk. A hagymát is felaprózzuk. A mazsolát közben öt percre meleg vízbe beáztatjuk, majd megszárítjuk. A hozzávalókat összekeverjük, kis vízzel felhígítjuk, fűszerezzük, majd egy órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint fokhagymával is pikánsabbá tehetjük.


Cukkini „burgers”

Hozzávalók:
2 közepes méretű cukkini, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 2 tojás, 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem, 1 evőkanál apróra vágott friss vagy szárított menta vagy kapor (szárított formában kevesebb kell belőle), 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma lereszelve, só, bors ízlés szerint, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg, és nem szedjük ki a közepét. Lereszeljük, levét kinyomjuk, és egy nagy tálba tesszük. Majd belekeverjük a lisztet és a többi hozzávalót. Az olajat felforrósítjuk, és evőkanállal beleszaggatjuk a cukkinis keveréket. Aranysárgára sütjük. Hidegen vagy melegen egyaránt fogyasztható.