Hideg joghurtleves
Hozzávalók:
2 pohár joghurt, 2 dl tej, kis csomag mazsola, 1 közepes uborka, 1 tojás, 4 szál
újhagyma, só, bors
Díszítéshez: friss kapor vagy petrezselyem
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A tojást keményre
főzzük, és szintén apróra vágjuk. A hagymát is felaprózzuk. A mazsolát közben
öt percre meleg vízbe beáztatjuk, majd megszárítjuk. A hozzávalókat
összekeverjük, kis vízzel felhígítjuk, fűszerezzük, majd egy órára a hűtőbe
tesszük. Ízlés szerint fokhagymával is pikánsabbá tehetjük.
Cukkini „burgers”
Hozzávalók:
2 közepes méretű cukkini, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 2 tojás, 1 evőkanál apróra
vágott friss petrezselyem, 1 evőkanál apróra vágott friss vagy szárított menta vagy
kapor (szárított formában kevesebb kell belőle), 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej
vöröshagyma lereszelve, só, bors ízlés szerint, olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg, és nem szedjük ki a közepét.
Lereszeljük, levét kinyomjuk, és egy nagy tálba tesszük. Majd belekeverjük a lisztet
és a többi hozzávalót. Az olajat felforrósítjuk, és evőkanállal beleszaggatjuk a
cukkinis keveréket. Aranysárgára sütjük. Hidegen vagy melegen egyaránt
fogyasztható.