Vissza a tartalomjegyzékhez

SZABÓ M. KINGA
Ausztriába kedvezménnyel


G
yermekbarát Ausztria Fotó: Hetek-archív

Számos család kel útra ezekben a napokban, hogy kipihenhesse az egész éves fáradalmakat. Megindulnak a konvojok északra, délre, keletre és nyugatra. Aki Ausztriába szeretne menni, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá terve megvalósításához, hasznos információkat kaphat az Osztrák Idegenforgalmi Hivataltól. A Hivatal munkatársa, Szijártó Györgyi lapunknak elmondta: Ausztriában mind a családok, mind az egyedülállók találhatnak igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelő szállást és programot. Egy itthon kiváltható kártyával Bécsben például 72 óráig, azaz 3 napig ingyen utazhatunk, ezen kívül a múzeumokban, sőt néhány cukrászdában is engedményeket kapunk.
A Karintia-kártya és a Salzburg-kártya különböző kedvezményekre jogosít fel. Az Alsó-Ausztriában meghonosított „szállásátalány” lényege, hogy egy átlagos ár ellenében - melyet itthon kell kifizetnünk - megadott kategóriájú szálláshelyeket vehetünk igénybe. Főszezonban érdemes előre lefoglalni a helyeket, de ha mégse lenne már időnk szállást foglalni, keressük útközben a helyi információs irodákat jelölő táblákat (zöld mezőben fehér I betűt) - amelyek a legtöbb településen megtalálhatók.
Ausztriában meghonosodott a „gyermekbarát hotellánc”, amely mára már az egész országot behálózza. Lényege, hogy a kisgyermekkel utazóknak teljes összkomfortot nyújtanak - így kiságyat, cumisüveget, pelenkázót, fürdőkádat már nem kell bepakolnunk.
Nagyobb gyermekekkel érdemes felkeresni az úgynevezett parasztudvarokat (Bauerhof), ahol jó levegőn, állatok között, természetes környezetben, házi koszt mellett tölthetünk el egy vagy több hetet. Gyermekes családok különböző kedvezményt kaphatnak.

További információkért az Osztrák Idegenforgalmi Hivatalt keressük a 391-4311-es telefonszámon. Kérésre prospektust is küldenek.