Vissza a tartalomjegyzékhez


Hírmix
Maradona Angliában

Diego Maradona egy argentin rádiónak nyilatkozva megerősítette, hogy angol klubokkal tárgyal játékos-edzői szerepről. A 37 éves argentin játékos, aki világbajnoki győzelemre vezette csapatát 1986-ban, a Continental rádióban elmondta, hogy három angol csapattól kapott ajánlatot, és most mérlegeli ezeket. Korábban menedzsere, Guillermo Coppola közölte, hogy az első osztályból éppen kiesett Crystal Palace szeretné szerződtetni a hajdani futballsztárt. A másik két klub kiléte egyelőre ismeretlen. (MTI)


Megéri maradni

Bármi legyen is a franciaországi labdarúgó-világbajnokság végeredménye, mind a győztes, mind pedig a döntőbe jutott második helyezett a nemzetközi szövetségtől (FIFA) azonos pénzösszeget, összesen hétmillió svájci frankot (azaz közel 11 milliárd forintot) kap - emlékeztetett szerdai párizsi sajtóértekezletén Keith Cooper, a FIFA szóvivője. Mint elmondta, a világbajnokság megnyerése nem jár külön pénzdíjjal, hanem az érvényes FIFA-szabályok szerint a vébén részt vevő csapatok minden egyes általuk lejátszott mérkőzés után egy-egy millió svájci frankhoz jutnak. Ez azt jelenti, hogy a világbajnokságon szereplő minden egyes csapat legalább 3-3 millió svájci frankot kap a csoportmérkőzésekért, s amelyek onnan tovább jutottak, jutnak a nyolcad-, negyed-, majd az elődöntőbe, és végül a fináléba, összesen hétmillió frankhoz jutnak. (MTI)


Fejre esett szurkoló

Életben marad és a teljes felépülésre is esélye van annak az angol szurkolónak, aki a franciaországi labdarúgó-világbajnokságon a fejére zuhant egy utcai kivetítővel szemben felépített lelátóról. A franciaországi brit konzulátus jelentései szerint a 26 éves Sean Glover állapota sokat javult szombati balesete óta. A lyoni kórház orvosai szerint a korábban jósolt súlyos agyi károsodások helyett a teljes felépülésre is esélye van Glovernek. (AP)
Bírói cserbenhagyás
Bernd Heynemann német játékvezető ellen - aki a vébén a Kolumbia-Tunézia és az Olaszország-Norvégia találkozón tevékenykedett - eljárást folytat a münsteri ügyészség. A 44 éves játékvezetőt azzal vádolják, hogy az általa vezetett - egykori német és brazil - válogatottak május végi találkozója után a münsteri stadion közelében kocsijával nekiütközött egy másik autónak, ám a baleset után a helyszínről megállás nélkül elhajtott. Amennyiben a vád beigazolódik, Heynemannak meg kell térítenie az okozott kárt, és egy időre a jogosítványáról is le kell mondania. (MTI)


Tréning atya

Egy a németországi Garchingban működő vallási közösség lelkésze híveit szerdán arra biztatta, hogy a vasárnapi istentiszteletre futballmezben érkezzenek, ezzel is segítve a franciaországi világbajnokságon szereplő labdarúgókat. A lelkész a szertartást saját országa játékosainak tiszteletére tartja, amennyiben a német csapat megnyeri a horvát válogatott elleni szombati negyeddöntőt. Ha azonban a német válogatott vereséget szenved, mindannyian a többi versenyben maradt csapatért fognak imádkozni. A lelkes lelkész - mivel az egyházi szabályokat nem akarja megszegni - híveivel ellentétben nem fog futballmezt húzni. Megelégszik egy sál viseletével is. (AFP)


Ronaldo túlsúlya

Ronaldo, a franciaországi világbajnokságon szereplő labdarúgó-válogatott csatára nem vett részt csapata keddi edzésén, amely az elmúlt napok gyakorlásaival ellentétben már nehezebb feladat elé állította a brazil labdarúgókat. Ronaldónak a térdével volt problémája, ezért nem tudott a Dánia elleni július 3-ai negyeddöntő-mérkőzésre készülő csapattársaival együtt edzeni. Sérülése azonban nem súlyos, így várhatóan játszani fog a nantes-i találkozón. A csatár jelenleg 83,4 kilogrammot nyom. Ez Lidio Toledo, a brazil válogatott orvosa szerint pontosan fél kilogrammal több, mint a versenysúlya. Ronaldo ezzel szemben elégedett mostani súlyával. (AFP)