Vissza a tartalomjegyzékhez


APRÓPÉNZ
Tartható az inflációs terv

Nem kell ugyan módosítani az infláció mértékére vonatkozó 13-14 százalékos éves prognózist, az azonban látszik, hogy a pénzromlás a sáv felső szintje körül lesz ez évben - jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Surányi György elmondta: az év első hónapjaiban a bérkiáramlás nagyobb volt a vártnál, így egész évben a nominális bérek várhatóan 18 százalékkal emelkednek. (MTI)


Jó úton a gazdaság

Az év második felében nem változnak a jelenlegi gazdasági folyamatok, amikor is valamennyi nemzetgazdasági ágazat növelte a teljesítményét - adta közre a Gazdaságkutató Intézet. Májusban alig növekedett az államháztartás hiánya, de az év végére valószínűleg mégis túllépi az éves tervet - a gazdaság növekedése miatt azonban nem kell számítani a GDP 5 százalékánál nagyobb arányra. (MTI)


Postabank

A Postabank és Takarékpénztár Rt. augusztus 8-ra tervezett közgyűlésén - egyes banki források szerint - a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), mint a Postabank részvényei mintegy 35 százalékának a tulajdonosa, képviselőit be kívánja juttatni a Postabank igazgatóságába. (MTI)


Európai Központi Bank

Felavatták a közös pénzrendszer monetáris politikájának irányítására hivatott Európai Központi Bankot Majna-Frankfurtban. Wim Duisenberg, a bank holland elnöke beszédében azt nevezte a legfontosabbnak, hogy tartósan stabil valuta legyen az euro. (MTI)


Volvo-Volkswagen frigy?

A német Volkswagen és a svéd Volvo autógyár együttműködésről tárgyal, amely fúzióhoz is vezethet. A Volkswagennél nem voltak hajlandók kommentálni a The Wall Street Journal értesülését. A Volvónál megerősítették a találkozó hírét, de tartalmáról nem közöltek semmit. A Volkswagen azért barátkozna szívesen a Volvóval, mert e partnerség révén bejuthatna a közepes és nehéz-teherautók piacára. (MTI)