Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
A Turmix Café munkatársainak nyári ajánlata a Budai Skálából

Eperturmix

A turmix sűrűségét és egyben különleges ízét is három darab banán adja. Merülő mixerrel vagy turmixgépben pépesítjük. Ne sajnáljuk az epret, 4 főre legalább 0,5 kg-ot tegyünk hozzá. A cukorral módjával bánjunk, hogy ne vegyük el a gyümölcs eredeti ízét. A kész gyümölcspépet tejjel hígítjuk.

Hideg sárgadinnyeleves

Hozzávalók:
1 db közepes méretű sárgadinnye, 2,5 dl tejszín, 1 teáskanál szegfűszeg, 4 db fahéj, 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:
Egy közepes méretű, lehetőleg élénksárga dinnyét megszabadítunk a héjától, és közben megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Ha igen: kimagozzuk és apró darabokra vágjuk, ezután turmixgépben vagy merülő mixerrel pépesítjük. Közben egész fahéjból (az őrölttől szemcsés lesz a leves) és szegfűszegből esszenciát főzünk. Ha az esszencia beforrt, azaz a szegfűszeg és a fahéj teljesen puha, félretesszük hűlni. A pépesített sárgadinnyét cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. A leves „selymességét” tejszínnel adjuk meg. Ezután a fűszeraromát fokozatosan adjuk hozzá a turmixgépben kevert tejszínes, cukros dinnyéhez. Vigyázat, a túlfűszerezés keserűvé teszi a levest! A sűrű gyümölcspépet hideg tejjel tesszük leves állagúvá. Az elkészült levest kevés triplesec-kel tehetjük még különlegesebbé.