Vissza a tartalomjegyzékhez


Cáfol az Albacomp

Sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr- főkapitányság Szolnokon őrizetbe vett három székesfehérvári lakost: M. Jánost, az Albacomp vezérigazgatóját, valamint a cég két igazgatóját. Az rt. három vezetőjét azzal gyanúsítják, hogy az irányításuk alatt álló cég éveken át gyenge minőségű, de kedvező árú számítógép-alkatrészeket hozott be az országba. A Távol-Keletről származó termékeket írországi eredetűnek tüntették fel. Az országba bekerült importárut pedig fiktív társaságok útján juttatták el az Albacomp Rt.-hez.
Az Albacomp vezetősége visszautasítja a cég hírnevét sértő híresztelést. Dosztál György, igazgatósági tag elmondta: tavaly 18 ezer számítógépet értékesítettek - garanciával -, melyeket az Intel minősített. A minőség ellen azonban eddig nem emelt kifogást. Tamási Béláné, a cég főkönyvelője elképzelhetetlennek tartja a vádat, mert a cég számlái, könyvei rendben vannak, és meggyőződése, hogy a vállalatcsoportnak mindenképpen komoly erkölcsi károkat okozó félreértésről van szó.
Az Albacomp Rt. székesfehérvári központjában kedden délután házkutatást tartottak, de egy névjegyen kívül mást nem foglaltak le. A székházból egyébként ezekben a napokban költözködnek ki az ott dolgozók, a cég ugyanis már korábban eladta az épületet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, mivel jelenlegi forgalmának, tevékenységének megfelelő székházat vásárolt. (MTI)