Vissza a tartalomjegyzékhez


Szülés egyenes adásban

Egy negyvenéves amerikai hölgy kedden egy kisfiúnak adott életet, akinek érkezését ismeretterjesztő célból az internet egyenes adásban közvetítette.
Elizabeth, akinek csak a keresztnevét tették közzé, a férje és három nagyobb gyermeke társaságában adott életet az új családtagnak az orlandói Arnold Palmer kórházban - számolt be az eseményről a Jenny Ryals kórház szóvivője. Az interneten előre bejelentett szülés minden képzeletet felülmúló érdeklődést keltett, több tízezer „szörföző” akarta megkeresni az America’s Health Network (Amerikai Egészségügyi Hálózat) oldalát, a premiernek számító esemény megrendezőjét. A Sean névre keresztelt baba 10 óra 40 perckor látta meg a napvilágot, ötórás vajúdást követően.
A negyvenéves anya gerincérzéstelenítést kapott (anes-
thésie péridurale). „Mindenki jól van, a baba 3,3 kilót nyom.” A kép nem volt kitűnő, gyakran megszakadt, de azok a kíváncsiak, akiknek sikerült az oldalra bejutniuk, láthatták az anyát a gyerekeivel és férjével körülvéve, amint megkapja az érzéstelenítőt, majd megszüli a babát. (Le Monde)