Vissza a tartalomjegyzékhez


Veszteséges a Lamborghini

Az évente kétszáz szuper-luxus kocsit gyártó olasz Lamborghini 900 millió líra nettó veszteséggel zárta a tavalyi évet, a 4 milliárd líra működési nyereségből - jelentette a cég szóvivője csütörtökön Rómában.

A cég főnöke, Vittoria Di Capua tavaly még 7 milliárd lírás üzemi nyereséget jósolt 1997-re - emlékeztetett a DPA hírügynökség.
Az eredmény arra mindenesetre jó, hogy a Lamborghininak nem kell csökkentenie alaptőkéjét a veszteség fedezésére. Az olasz előírások szerint akkor kellene csökkenteni az alaptőkét, ha a veszteség meghaladná annak egyharmadát. A Lamborghini alaptőkéje 19,6 milliárd líra.
A július elejére összehívott közgyülés valószínüleg dönteni fog a cég eladásáról, mivel a német Volkswagen-csoporthoz tartozó Ausi bejelentette , hogy megvásárolja a Lamborghinit, és erről már szándéklevelet is aláírt a jelenlegi tulajdonosokkal. A Lamborghini 60 százaléka egy indonéz üzleti csoporté, a nemrég lemondatott Suharto indonéz elnök egyik fiával az élen, 40 százaléka pedig a malajziai Mycon-csoporté. (MTI)