Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN
Garázdaság zongorával

Az amerikai Robert Noland olyan diplomás zongoraművész, aki Európában is koncertezett már. Ez a tény azonban nem akadályozta meg a rendőrséget abban, hogy hidegvérrel letartóztassa a vájt fülű zenészt, mivel gyakorlás közben nem volt hajlandó bezárni ablakait. Mary Lou Doll, a művész szomszédja riasztotta a rendőrséget: nem bírta tovább elviselni Noland elkeserítően rossz Chopin-játékát. A lehangolódott zongora hangja a szomszédot is meglehetősen lehangolta. A rendőrség felszólította Nolandot, hogy a bírósági tárgyalásig tartózkodjon a zongorázástól. „Úgy gondolom, hogy nem a barátnőmet ütlegeltem, egyszerűen csak zongoráztam. Most már nyilván vagyok tartva a rendőrségen rendbontásért. Ez legalább olyan, mintha részegen és beszámíthatatlanul sétálgattam volna az utca közepén” - nyilatkozta az elkeseredett művész. (USA Today)


Albínó koala

Albínó - azaz hófehér - koalabébi bújt ki hat hónappal születése után anyja erszényéből a San Diegó-i állatkertben. A „Szellemfiú”-nak elnevezett pici állat féléves korára sincs egy kilogramm. Nevét albínó volta miatt kapta, s a „Szellemfiú” az ausztráliai bennszülöttek nyelvén így hangzik: Onja-Birri.
Onja-Birri első fellépésekor az ápolók alig hittek a szemüknek: a pici szőrcsomónak nincsenek bőrpigmentjei, ezért hófehér. A pigmenthiány öröklődhet, de előfordul, hogy generációkon át nem jelentkezik. Onja-Birri anyja már több kicsinek adott életet, de korábban mindegyikük a koalák megszokott barnásszürke színében pompázott. (MTI)


Méhblokád Romániában

Több százezer méh akadályozza a közlekedést Romániában egy országos főúton. A méhek „blokádja” hétfőn már harmadik napja tartott, s akkor kezdődött, amikor az úton felborult egy teherautó, amely 130 méhcsaládot szállított. Az AP jelentése szerint román rendőrök elmondták, hogy a forgalmat el kellett terelni a csípős kedvű méhek miatt, mert az amúgy szorgalmas mézgyűjtők megtámadták az autósokat. A hatóság nem akart végezni a fullánkos sereggel, egy méhészt hívott segítségül, aki a méhkirálynők befogásával akarja új kaptárakba csalogatni a dolgozók százezreit. A csípésveszély Bukaresttől 450 kilométerre északnyugatra, Decebal város közelében fenyegeti az arra járókat. (MTI)