Vissza a tartalomjegyzékhez


Wilma hazatér

Hazaérkezett otthonába Nagy-Britannia „sztahanovista” agara, napokon át tartó „túlórája” után. A Wilma névre - sem - hallgató kutya a hét elején agárversenyen vett részt, amelyen utolsónak ért a célba, ám egy pillanatra sem torpant meg, hanem tovább futott - gazdája elől -, és átugrott a kapun. Mivel három nappal a verseny után még mindig futott - szemtanúk látták csaknem tíz kilométerre a pályától - Wilmára valóban illik a „futottak még” kategória.
Amint az AP megjegyzte, Wilmának a jelek szerint a rövid távnál sokkal jobban fekszik a maratoni verseny. Az agár megtalálójának 200 font jutalmat ígértek. A kiadott személyleírás szerint könnyű volt felismerni, mert narancssárga „futómezben” szaladt.
Wilmát öt nappal a verseny után ismerte fel egy motorkerékpáros, miközben megelőzte. Nem volt nehéz dolga felismerni, mivel még mindig a narancssárga futómez virított rajta - másrészt nem volt nehéz megelőznie sem. A kutya sprinternek nem vált be, de úgy tűnik, maratoni távon sem a legjobb, mivel csak 8 kilométerre távolodott a versenypályától - 120 óra alatt.
A motoros telefonon értesítette Wilma edzőjét, aki azután autóval ment az agárért, és vitte vissza óljába. Mint mondta, Wilma remekül van, és úgy tűnik, hogy nem fogyott semmit: sovány, mint egy agár. (CNN)