Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Nyári vegyes gyümölcsleves

Hozzávalók:
Fele-fele arányban édes és savanykás gyümölcs (szilva, cseresznye, meggy, egres), 1 doboz ananászkonzerv, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor, egy kis kanál fahéj, 2-4 szem szegfűszeg, vagy szegfűbors, 1/2 csomag puncspudingpor (főzhető).

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, kimagvaljuk, és bő vízben feltesszük főni. Megcukrozzuk, megfűszerezzük. Cukorból sokat kell beletenni, de a szegfűszeggel vigyázzunk, nem jó belőle túl sokat szórni a levesbe! Ízesítőként önthetünk még a főzőlébe gyümölcsszörpöt, vagy egy kis narancslevet. 15-20 perc múlva - ha a gyümölcsök megfőttek - hozzáöntjük az ananászkonzervet, a levével együtt. Egy pohárban elkeverjük a tejszínt a pudingporral, esetleg adhatunk még 1-2 evőkanál lisztet hozzá, így még sűrűbb lesz a leves. A fenti keveréket csomómentesen belehabarjuk a levesbe, majd 5 percig erős lángon, kavargatás mellett forraljuk. A lángról levéve kihűtjük, és a kész levest hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.