Hozzávalók:
Fele-fele arányban édes és savanykás gyümölcs (szilva, cseresznye, meggy,
egres), 1 doboz ananászkonzerv, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor, egy kis kanál
fahéj, 2-4 szem szegfűszeg, vagy szegfűbors, 1/2 csomag puncspudingpor (főzhető).
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, kimagvaljuk, és bő vízben feltesszük főni. Megcukrozzuk,
megfűszerezzük. Cukorból sokat kell beletenni, de a szegfűszeggel vigyázzunk, nem jó
belőle túl sokat szórni a levesbe! Ízesítőként önthetünk még a főzőlébe
gyümölcsszörpöt, vagy egy kis narancslevet. 15-20 perc múlva - ha a gyümölcsök
megfőttek - hozzáöntjük az ananászkonzervet, a levével együtt. Egy pohárban
elkeverjük a tejszínt a pudingporral, esetleg adhatunk még 1-2 evőkanál lisztet
hozzá, így még sűrűbb lesz a leves. A fenti keveréket csomómentesen belehabarjuk a
levesbe, majd 5 percig erős lángon, kavargatás mellett forraljuk. A lángról levéve
kihűtjük, és a kész levest hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk.
Tejszínhabbal díszíthetjük.