Vissza a tartalomjegyzékhez


Mozgólépcső-kaland

Hét nap, 14 ezer kör, 217 kilométer. „Mi volt a legroszszabb? A mozgólépcsőmászás” - így nyilatkozott Arulanantham Suresh Joachim, miután vasárnap beállította a mozgólépcsőn való fel-alá galoppozás rég áhított világrekordját. A Srí Lanka-i fiatalember ugyanis hét álló napig rótta a köröket, (pontosan 14 ezret) egy sétálóutca mozgólépcsőjén mintegy 155 mérföldet (217 km) megtéve. E mozgólépcsős kaland immár a hatodik rekordja.
Egy másik hőstette során 76 óra 40 percig állt féllábon, majd egy adandó alkalommal hat napon keresztül futott egyfolytában, s ezalatt 893 km-t tett meg. Joachim vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor döntötte meg a mozgólépcsőzés fennálló világrekordját, de nem érte be enynyivel, tovább folytatta a lépcsőzést délelőtt 11 óra 20 percig, hogy még elérhetetlenebbé tegye az elért csúcsot.
Joachim még ezután sem csak a babérjain akar ülni: egy újabb különc mutatvánnyal rukkolt elő, mely éppen egybe esik időben a 2000-ben az ausztráliai Sidney-ben sorra kerülő olimpiával: ott ugyanis 215 egymás utáni napon szeretne táncolni, de nem is akárhogy: téglával körbe-körbe. Aki látni óhajtja, annak érdemes lesz nyugágyat vinnie a helyszínre - a mutatvány el fog tartani egy darabig. (CNN)