Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Sciacca Gioacchino és Biasco Mario, a Pinocchio étterem és pizzéria vezetőinek eredeti olasz ajánlata

Fusilli Alla Sorrentin

Hozzávalók:
500 dkg fusilli tészta (csavart, olasz tészta), 4 db érett paradicsom, 1 mozarella sajt, parmezán sajt, 2 gerezd fokhagyma, kis petrezselyem, só, bors.

Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben kifőzzük (10-15 perc). A fokhagymát a feldarabolt paradicsommal, az apróra vágott petrezselyemmel, a borssal és a sóval olíva olajon megpároljuk (nagy edényben készítsük, hogy a tészta is beleférjen!). Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, összekeverjük. Rászórjuk a kockára vágott mozarellát és a reszelt parmezán sajtot, és sütőben ráolvasztjuk.

Buon appetito!