Vissza a tartalomjegyzékhez


A Család Napja

„Alapítványunk olyan kezdeményezésbe fogott, mely jellegében új, de jelentőségében sok ezer éves. Életünk számos tényezője olyan fontosságú, hogy arról külön napot neveztek el. Például Nők Napja, Anyák Napja, a Föld Napja. És a család?” - írja programkiadványában a szombathelyi Család Napja alapítvány. A kiadvány egyben meghívó a Szombathelyen immár második éve megrendezett egész napos családi show-ra, mely valóban nem mindennapi keretet kínál egy rendkívüli családi együttléthez. A kezdeményezés aktualitását szomorú tények támasztják alá a népesség fogyásával, a válások számának növekedésével, a fiatalkori bűnözéssel kapcsolatosan, amelyek mind a család egységének, működőképességének orvoslásáért kiáltanak.
Az alapítvány közhasznú szervezetként jött létre, fiatal házaspárok ötlete alapján és aktív közreműködésével. Az alapítók célja „A Család Napja” elnevezésű rendezvények megszervezése, a család intézményének népszerűsítése, jelentőségének hangsúlyozása, melynek megvalósításához többek közt olyan támogatókra leltek, mint a Matáv, a Sabaria Siesta, a Hit Gyülekezete, a Styl Ruhagyár Rt., a Vasi Húsipari Rt. vagy a McDonald's.
Az alapító okirat szellemével összhangban rendezik meg az országban egyedülálló kezdeményezésként a Család Napja ’98 rendezvényt Szombathelyen a Sugár úti Sporttelepen 1998. június 6-án 10 órától egészen este 10-ig. A szervezők családi tapasztalatát bizonyítja a programok összeállítása, amelyben a családi sportvetélkedőtől kezdve a bábszínházon, az autós ügyességi versenyen, a rajzkiállításon, az állatfarmon, a drogprevenciós és magzatvédő ismeretterjesztéseken át a különféle koncertprogramokig minden megtalálható, így a teljes család kellemesen töltheti el az egész nyári napot. (Hetek)