Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Jól muzsikál a Jazz

Amerikai kosárlabda döntőhöz méltóan rendkívüli izgalmakat hozott az NBA idei döntője. Az ellenfelek (tavalyhoz hasonlóan) a Chicago Bulls és a Utah Jazz volt.
Az első mérkőzést (a finálé négy győzelemig tart) Salt Lake Cityben rendezték, amely hatalmas csatát hozott. Ebből hosszabbítás után a vendéglátó Utah Jazz került ki győztesen.
Az első negyed kiegyenlített volt, s ebben a játékrészben (17:17) viszonylag kevés pontot szereztek a játékosok. A találkozó felénél a Utah Jazz már 45:40-es előnyre tett szert. A harmadik negyedben tovább nőtt a hazaiak előnye, akik a befejező 12 perc előtt 67:59-re vezettek.
Az utolsó negyedben viszont a címvédő chicagóiak remekeltek, noha kevesebb, mint öt perccel a rendes játékidő vége előtt még hét ponttal vezetett a hazai csapat. Ezután Michael Jordan, a Bulls vezéregyénisége négy pontot szerzett, majd Scottie Pippen hárompontos dobásával egyenlítettek a vendégek. A mérkőzés végül 79:79-es döntetlennel zárult, majd a hosszabbításban John Stockton, a hazaiak játékosa szinte egyedül eldöntötte a mérkőzés sorsát. A rutinos irányító 7 pontot szerzett a ráadásban, míg a vendégek valamennyi játékosa ekkor összesen hat ponttal terhelte az Utah Jazz kosarát.
A házigazdák legeredményesebb játékosa a 24 pontos Stockton, valamint a 21 pontos Karl Malone volt. A chicagóiak közül Michael Jordan 33, míg Scottie Pippen 21 pontot dobott.
Győzelme ellenére persze a Utah még messze van a bajnoki aranygyűrűtől. Ám az első meccsen szerzett győzelem mindenképpen nagy lépés a cél érdekében. Michael Jordan - aki búcsúzófélben van - ezúttal is megtalálta az okot csapata vereségére:
- A csapat kimerült.

NBA-döntő, első mérkőzés:

Utah Jazz - Chicago Bulls 88:85 - hosszabbítás után a négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Utah Jazz javára.