Vissza a tartalomjegyzékhez

SASS SZILVESZTER
Volt egyszer egy Fradi

Nem elég egy elvesztett bajnokság, az eladási huzavona, újabb bosszúság érte a Fradi futballcsapat szurkolóit: még vége sincs a bajnokságnak, már eligazolt a csapat gerince.
A zöld-fehér drukkerek elsőszámú kedvence, Vasile Miriuta (akit a szurkolók magyarosítottak Lacivá) a bajnoki címet nyert Újpesthez írt alá, két évre. A nemcsak a jelen, hanem a jövő csapatának is tartott lila-fehér gárda harcolhat a Bajnokok Ligájába való jutásért, és a jövő évi első Professzionális Liga komoly esélyese is lehet.
Az irányító döntését azzal indokolta, hogy szükséges egy profi játékosnak a váltás, szeretne a Bajnokok Ligájában játszani. Érthetetlen, hogy a Ferencváros vezetői miért nem tettek semmit a népszerű játékos megtartásáért, hiszen Miriuta két-három napon belül válthatott klubbot.
Távozik a csapattól Lipcsei Péter és az idei bajnokságban tizenkét gólt rugó Vincze Ottó is. Ők idén is csak kölcsönből szerepeltek a Fradiban, előbbi a Porto utóbbi a Sion hozzájárulásával. Jövőre azonban csapataik igényt tartanak rájuk.
Amilyen nehéz volt megszerezni, olyan könnyen igazolt el a klubtól Dragóner Attila, a 22 éves söprögető. Dragóner a Fortuna Köln vezetőinek figyelmét keltette fel, és mint mondta: 85 százalék az esély, hogy utazik.
Dragóner átigazolása azért még nem tuti, de ifj. Albert Flóriáné már az. A csapat karmestere idén sokáig sérült volt, csak a bajnokság vége felé bizonyíthatott. Albert a Red Start erősíti majd, amely a francia bajnokság második vonalában küzd a bennmaradásért.
A Ferencváros leggólerősebb játékosa Horváth Ferenc. Egy fordulóval a vége előtt a center tizenhárom góllal áll a góllövőlista élcsoportjában. Horváth jövőre Belgiumban szerepel, a Racing Genk színeiben.
Rájuk tehát nincs pénz.
Ám vannak olyanok, akikre van. Igaz, az érkezők névsora már kevésbé neves játékosokból áll. Felmerült Füzi Ákos, Pest Roland és Mátyus János neve is. Nem elképzelhetetlen, hogy a szlovák FC Kosice kispadjáról a Ferencváros kezdőcsapatába (vissza)igazolják Telek Andrást. A középhátvéd ára nem kevés, ám úgy tűnik, őrá van pénz.