Vissza a tartalomjegyzékhez

MUNKATÁRSUNKTÓL
A Góbi-sivatagtól Somogybabodig

Idén május 30-31-én rendezik meg a Somogybabodi Off Road Fesztivált, amely Európa legnagyobb terepjáró-autós találkozója. A nagyszabású rendezvényre immár tizenkettedik alkalommal kerül sor, s mint mindig, most is pünkösdkor.
A terepjáró-autósok szenvedélyes kalandkeresők. Korábban egzotikus tájakat kerestek fel, többek között a Szaharát és a Góbi-sivatagot. Az európai autósokban aztán felmerült az igény egy hasonlóan különleges, de közelebbi helyszín iránt, ahol minden évben megrendezhetik találkozójukat. Somogybabodra esett a választásuk. 1985-ben csupán néhány külföldi terepjárós látogatott el ide, de az évek során hagyománnyá váló találkozó mára Európa legnagyobb off road fesztiválja lett. Somogybabodon a kemény „siratófalaktól” kezdve a vadregényes erdei utakon át a vendégmarasztaló dagonyáig jószerivel mindent megtalálhatnak a kalandkeresők. Nem véletlen, hogy Somogybabodot - amely Budapesttől 150 kilométerre, Balatonlelle közelében található - a terepjárózás fellegváraként szokták emlegetni.
A május utolsó hétvégéjén rendezendő versenyt autókiállítással kötik egybe. A rendezők körülbelül 300 versenyzőre számítanak Európa csaknem minden országából. Az előzetesen 8-10 ezer főre becsült nézőközönséget a helyszínen óriás kemping fogadja. Nem csupán a terepjárózás szerelmeseinek, hanem családtagjaiknak is kínál programokat Somogybabod. Kirakodóvásárt szerveznek, együttesek lépnek fel, s gyermekprogramokban sem lesz hiány.