Vissza a tartalomjegyzékhez


NÉHÁNY SORBAN
Droggomba bomba

Kábítószerezésre használatos gombatenyészetet foglaltak le a vámosok Hegyeshalomnál. A 2,3 kilogramm anyagot két dabasi fiatalember akarta behozni egy kocsi oldalkárpitjába rejtve. A 21 és 23 éves „importőrök” az ellenőrzésnél a kocsi forgalmi engedélye helyett az amszterdami rendőrség jegyzőkönyvét mutatták fel, amely azt rögzítette, hogy forgalmi engedélyüket, pénzüket és rádiótelefonjukat ellopták. Az alapos vizsgálat során 3,1 gramm marihuána, továbbá szívására alkalmas pipa, valamint 14 darab, összesen 9,8 gramm kábítószer-tartalmú kapszula is előkerült. A fiatalembereket őrizetbe vette a rendőrség. (MTI)


Kórház a botrány szélén

A közelmúltban bizalmas iratokat, közöttük boncolási jegyzőkönyveket és terhességmegszakítási engedélyeket is tartalmazó kórházi dokumentációkat találtak Gyöngyös MÉH-telepén. Emiatt fegyelmi vizsgálat indult a gyöngyösi kórház négy dolgozója ellen, akik egy életveszélyessé nyilvánított épület lebontásán fáradozva több köbméternyi egészségügyi dokumentációt találtak, mely akadályozta őket a munkában, és miután többszöri jelzésük után sem történt intézkedés, az iratokat a közeli MÉH-telepre szállították. A dokumentumok egy jelentős része az adatvédelmi törvény előírásai szerint 30-50 évig nem kerülhetett volna ki a kórházi irattárakból. (MTI)


Kecskére káposztát

Lopott Nike sportruhákkal üzletelő Pest megyei rendőröket buktattak le Nógrád megyei kollégáik. Bátonyterenyén és környékén szemet szúrt a rendőröknek, hogy a szokottól jóval többen kezdenek Nike ruhákat hordani, olyanok is a méregdrága márkás holmikban feszítenek, akik ilyesmiket, azok drágasága miatt, nem engedhetnének meg maguknak. Ennek okait keresve jutottak el a rendőrök A. Dénes 26 éves bátonyterenyei lakoshoz, aki egyébként különféle bűncselekmények miatt ez idő szerint is büntetőeljárás alatt áll. A férfi több ízben árult olyan márkás holmikat, melyek kizárólagos forgalmazási joga egy budapesti kft.-t illet. Kiderült: a holmik a férfi öccse, A. Kornél péceli rendőr révén jutottak Nógrád megyébe, aki viszont Cs. László nagykátai rendőrtiszthelyettestől kapta azokat. A nagykátai rendőr pedig másodállásban biztonsági őrként a kft. raktárában dolgozott, ahol őrtársával - a budapesti G. Krisztiánnal - együtt rendszeresen fosztogatták a készletet. (MTI)


Lemásztak a hídmesterek

Tévedésből a Lánchídon dolgozó hídmesterhez és társához riasztották a járókelők a tűzoltókat szerdán. A két férfi a Lánchíd pesti oldalánál lemászott a pillérre, a járókelők öngyilkos jelölteket látva a hídmászókban, riasztották a tűzoltókat, akik hat járművel siettek a helyszínre. Ott derült ki, hogy a hídmester és társa csupán a munkáját végezte, de elmulasztotta megtenni a szükséges bejelentést a rendőrség és a tűzoltóság felé. (MTI)