Vissza a tartalomjegyzékhez


Ne legyünk Európa szemétlerakata

Schuszter Lóránt, rockzenész

Schuszter Lóránt, a MIÉP képviselője, az egykori P. Mobil együttes zenésze a kormányalakítással kapcsolatban nem kívánt spekulációba bocsátkozni. Bár az MSZP-Fidesz nagykoalíció lehetőségét jelenleg mindkét érintett cáfolja, Schuszter szerint mégsem zárható ki ez a megoldás. A MIÉP-politikus emlékeztetett arra a négy évvel ezelőtti esetre, amikor Magyar Bálint határozottan elutasította a szociálliberális koalíciót, röviddel nyilatkozata után mégis létrejött az MSZP-SZDSZ kormány.
A MIÉP parlamenti szereplése leginkább a közvélemény tájékoztatására fog irányulni: „Szondát eresztünk le a politika mocsarába, és felvilágosítjuk a népet az elmúlt évek, évtizedek bűneiről” - mondta lapunknak az ismert rockzenész. Schuszter mindaddig „politikailag büntetett előéletűeknek” tartja az MSZP tagjait, amíg fel nem fedik múltjukat a nyilvánosság előtt. Amennyiben ezt megteszik, tiszta lappal indulhatnak tovább, hasonlóan Csurka István MIÉP-elnökhöz, aki önként tárta fel besúgómúltját.
Schuszter Lóránt a püspökkari körlevél - a kis pártok bojkottálására felszólító - kiadását először furcsállotta, de véleménye szerint a katolikus egyház elmúlt ötvenéves tevékenységének tükrében az „mégsem volt meglepő”. „A választott vezetők nem a nyájat, hanem a farkasokat képviselték” - vélte.
Az SZDSZ gyenge szereplését a párt passzív magatartásának, a Tocsik-ügyben való érintettségének és politikai következetlenségének számlájára írja a MIÉP-es képviselő. Úgy véli, a szabaddemokrata hívek jelentős része nem bocsátotta meg pártja koalíciós szerepvállalását. Magyarország európai integrációs törekvéseivel kapcsolatban Schuszter Lóránt elmondta: a MIÉP nem ellenzi a csatlakozást, de azt sem tűri, hogy „Európa szemétlerakata legyünk. Ha társulunk, a fizetések is érjék el az európai szintet!”