Vissza a tartalomjegyzékhez


Síeléshez napolaj

Nyári kikapcsolódásnak és testmozgásnak sem utolsó élmény belekóstolni a gleccserek világába. Fantasztikus érzés, amikor a tikkasztó nyári kánikulából érkezve kilépünk a felvonó ajtaján, és üdítő hegyi levegő fogad. Bár a szóba jöhető síterepek nincsenek közel, egy hétvége alatt könnyen megjárható az út, és utána frissen és pihenten térhetünk vissza otthonunkba.
A gleccseren való sízés nem igényel több felszerelést és tudást, mint téli megfelelője, sőt az enyhébb idő miatt téli overallra sincs szükség, megteszi egy vékonyabb sportruházat is. Ne feledkezzünk meg az UV-sugárzás miatt a síszemüveg nyári változatáról sem. Bőven használjunk napolajat, és lehetőleg a magasabb faktorszámú készítmények közül válaszszunk.
Délutánra ugyan a hó általában összeesik, a legtöbb turistaparadicsomban azonban ez nem okoz gondot: uszodák, teniszpályák és számtalan sportolási lehetőség áll rendelkezésünkre a nap fennmaradó részében.
Szálláshelyekről érdeklődni az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletnél lehet: VI., Rippl-Rónai u. 4., telefon: 351-1192, 351-1191.

Az osztrák szállásokról és a hóhelyzetről a következő telefonszámokon adnak felvilágosítást: 4783-2955 és 4782-2131.