Vissza a tartalomjegyzékhez


Milanói zöldséggel

Torinóban mintegy 50 ezer ember ünnepelt az utcákon hétfőn hajnalig annak örömére, hogy a Juventus 100. születésnapján megszerezte 25. bajnoki címét. A „szomszédvárban”, Milanóban viszont a harag uralkodott: a San Siro stadionban 40 ezer szurkoló fordított szó szerint hátat az idén alaposan leszerepelt Milannak.
A vasárnapi Milan-Parma találkozó szintén sokáig nevezetes marad. A Milan szurkolói nem akarták beengedni a stadionba a csapat játékosait, s komolyan fenyegetett az a veszély, hogy a San Siro gyepén csak az ellenfél fog megjelenni. A Milan játékosai végül találtak egy „kiskaput”, így a buszukat üldöző szurkolók a Parma híveinek egy csoportjába ütköztek, s a két tábor között természetesen azonnal verekedés tört ki.
A játékosok azonban talán megbánták, hogy mégis pályára léphettek. Negyvenezer szurkoló tüntetett ellenük a lelátókon, s megélhették azt is, ami még nem fordult elő olasz stadionban: a második félidő közepén a negyvenezer ember felállt és hátat fordított csapatának. A 79. percben tojás- és zöldségzápor zúdult a pályára, emiatt tíz percen át szünetelt a játék. Amikor nagy nehezen folytatni lehetett, a gyepen mindenki a megváltó sípszót várta, s a bíró nem egészen öt perc elteltével kegyesen véget is vetett a Milan gyötrelmének. (MTI)