Vissza a tartalomjegyzékhez


Jó csapatok rossz meccse

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Jó csapatok rossz mérkőzését hozta a Labdarúgó Kupagyőztesek Európa-kupájának döntője. Az angol Chelsea nagyobb akarásának köszönhetően hódította el a kupát, legyőzve a német Vfb Stuttgartot. Igaz, a siker fő kovácsai külföldiek voltak, elsősorban az olasz trió, Vialli, Di Matteo, Zola. Utóbbi rúgta az egyetlen gólt (miután fél perccel korában becserélte a játékos-edző, Vialli), előbbiek pedig jó mezőnymunkájukkal segítették csapatukat.
Mérkőzés előtt sajnos történt egy kis rendbontás, ami miatt több személyt is letartóztattak a svéd rendőrök Stockholmban.
Az angol drukkerek régi önmagukat hozták: a városban, jóval a találkozó előtt állították elő őket a rendőrök, bár a mérkőzés során sportszerűen viselkedtek. A német szurkolókat se kellett sajnálni, őket a stadion mellett vették őrizetbe.
Az előzetes hírekkel ellentétben a vártnál valamivel kevesebb, kilencezer angol, míg a vártnál valamivel több, körülbelül ötezer német szurkoló érkezett a találkozóra. A mérkőzés után mindkét tábor incidens nélkül hagyta el a svéd fővárost.
- Amikor gólt lőttem, alig tudtam magamat visszafogni, annyira örültem. Ez volt életem egyik legszebb pillanata! Nem akarok semmit üzenni Cesare Maldini szövetségi kapitánynak, de nagyon szeretnék ott lenni a franciaországi labdarúgó-világbajnokságon - mondta az olasz csatár, Gianfranco Zola, aki magabiztos találatával meghatározta a döntőt.
Thomas Berthold, a Stuttgart 62-szeres válogatott hátvédje szerint az első félidőben a német csapat játszott jobban, a kapott gól után pedig már nem volt elég idejük arra, hogy összeszedjék magukat és egyenlítsenek.
Joachim Löw edző is osztotta játékosa véleményét, de hozzátette, a védelem nem volt mindig magabiztos, és az egyik megingás sokba került a csapatnak. Löwöt minden valószínűséggel meneszti a sváb csapat vezetősége.
Gianluca Vialli, a londoni játékos-edző (plusz menedzser) közvetlenül a találkozó után már a jövőről beszélt:
- Most már nem akarunk megállni. A következő idényben szeretnénk megnyerni az angol bajnokságot, ez az új célunk.
A tar fejű Vialli, aki már mindhárom európai kupát (BEK, KEK, UEFA) megnyerte, a tettek embere, gondoskodik az erősítésről is, például leigazolta Brian Laudrupot, a Glasgow Rangers balszélsőjét, aki három évig játszott Skóciában, ezalatt kétszer az Év Labdarúgójának választották.