Vissza a tartalomjegyzékhez

PAPP LEVENTE
A beruházások vására

Örvendetes módon hazánk egyre vonzóbb a külföldi tőkeerős cégek számára, és ma már a hazai befektetők is megtalálhatók a piacon. Az ipar mutatóinak kedvező alakulásával várhatóan tovább növekszik a befektetési kedv - természetesen ezt a választási eredmények is befolyásolják -, ami újabb beruházásokhoz vezet.

Az Industria május 19-én hatodik alkalommal nyitja meg kapuit. A hajdani tavaszi BNV utódját mára a régió egyik legjelentősebb beruházási szakvásáraként tartják számon hazai és nemzetközi szakemberek. A rendszerváltással csaknem egyidős kiállítást nagy várakozás előzi meg - elsősorban a szakemberek körében - hiszen a szakkiállítás kínálatából jól lemérhető az ipari fejlődés, és következtetni lehet a gazdasági trendekre. A kiállítók összlétszáma az előző évihez viszonyítva csaknem 20 százalékos növekedést mutat, ebből a közvetlen kiállítók száma csaknem százzal több a tavalyinál. Idén már 803 közvetlen kiállító és 460 képviselt cég vesz részt az Industrián. Az Industrián újdonság lesz Nagy-Britannia kollektív standja. Emellett további 28 ország termékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.
A kiállítás valódi szakmai fórum, amelyet kiegészítenek az aktuális témákat napirendre tűző konferenciák és szimpóziumok. Különösen nagy jelentőségű a Nagy-Britannia magyarországi befektetéseinek ösztönzését szolgáló konferencia. A kiállításon egyéb szakmai kérdésekkel, valamint a különböző ágazatok EU-normákhoz igazításával foglalkoznak majd a szakemberek.