Vissza a tartalomjegyzékhez


Legyalult Lazio

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az olasz házidöntő ellenére dél-amerikaiak döntötték el a labdarúgó UEFA Kupa-döntő sorsát. Először a chilei Zamorano talált a kapuba, amit az argentin Zanetti bombagólja követett, majd a brazil Ronaldo szokásához híven villant. Hármójukban az a közös, hogy mindnyájan az Internazionale játékosai, és a Lazio kapuját terhelték. A két olasz csapat Párizsban lépett pályára, 40 ezer néző előtt. Az első félidő ötödik percében vezetéshez jutott a milánói Internazionale. Saját térfeléről kapott remek átadást a chilei Ivan Zamorano, aki Luca Marchegiani kapus mellett jobbal a bal alsó sarokba lőtt.
A második félidőben növelte előnyét a szervezettebben játszó Inter. A hatvanadik percben egy keresztbeívelést Zamorano visszafejelt, Javier Zanetti remekül érkezett, és gyönyörűen, mintegy 20 méterről a bal felső sarokba bombázott. Tíz perccel később ismét találatot ért el az Inter. A milánóiak brazil csatára, Ronaldo kapott egy jó indítást, amivel egyedül tört kapura. A római csapat hálóőre, Marchegiani tehetetlen volt, hiszen a dél-amerikai egy briliáns (lövő)csellel elfektette, majd jobbról, 9 méterről a kapuba gurított. A 82. percben az Internazionale, a 89. percben pedig a Lazio csapatlétszáma csappant meg egy fővel. Az eredmény pedig nem változott, győzött a jobbik, az Inter.
- Tudtam, hogy nem fogunk veszteni. A kupadöntőkben idáig sikeres voltam, soha nem vesztettem még el finálét. Remélem, következő gólom Franciaországban, a világbajnoki döntőben fog esni. Úgy tűnik, Párizs szerencsés hely számomra - mondta a harmadik gól szerzője, Ronaldo, aki így egy újabb díjjal lett gazdagabb.
Az Inter története során harmadik UEFA Kupa-elsőségét harcolta ki. Először 1991-ben, másodszor 1994-ben hódította el a kupát. Jövőre nagy valószínűséggel a Bajnokok Ligájában próbál majd szerencsét a milánói csapat.