Vissza a tartalomjegyzékhez


Rapcsák körzetét figyelik

Az FKGP, az MSZP, az SZDSZ, a KDNP és a Munkáspárt hódmezővásárhelyi szervezetei nemzetközi megfigyelőket kérnek a városukba a választások tisztaságának ellenőrzésére. Ezzel egy időben feljelentést is tettek Rapcsák András polgármester ellen, aki a Fidesz - MPP országgyűlési képviselőjelöltje a körzetben.

Adócsalás és közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt tették a helyi szervezetek a feljelentést a polgármester, valamint két munkatársa ellen. Az esetről tudni kell, hogy az Állami Számvevőszék Hódmezővásárhely polgármesteri hivatalában jogtalan áfa-visszaigénylésre derített fényt. A feljelentők egyrészt erre, másrészt a szóban forgó város önkormányzatánál történt pénzügyi visszaélésekre hivatkoznak. Ezzel egy időben az említett pártok szervezeteinek kérésére az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) budapesti képviseletéhez kérelmet juttatott el az Országos Választási Bizottság az eldurvult kampány miatt. Terveik szerint vasárnap az ország 18 megyéjében „meglepetésszerűen” jelennek meg nemzetközi megfigyelők, nagy valószínűséggel Hódmezővásárhelyen mindenképpen ellenőrizni fognak - jelentette be az EBESZ képviselője.
Rapcsák mind a két ügyet a választások számlájára írja, s elmondása szerint az önkormányzat munkatársai felháborodtak a velük szembeni bizalmatlanság miatt, a város polgárai pedig azért, mert úgy vélik, a kérést aláíró pártok lejáratják Hódmezővásárhelyt. (MTI)