Hosszú szünet után végre ismét skorpiók és
ízeltlábúak serege gazdagítja a pekingi éttermek fogásait,
akárcsak hajdan a császári udvarban, később pedig a
kulturális forradalom szűkös napjaiban, amikor ezeket a
csemegéket főként a szervezet proteinpótlása miatt
fogyasztották. A kínai emberek manapság nem annyira
egészségügyi megfontolásból, mint inkább az újdonság
kedvéért ropogtatják az alaposan megsózott skorpió, kabóca,
sáska, szöcske és nem utolsósorban a selyemhernyóbáb
ínyencfalatokat. Ezek között a legkapósabb a magas
proteintartalmú és méregtelenítő hatású, a pirítóshoz
hasonló skorpiószirom. Hamburger formátumú értékesítése
esetén nem kizárt a „Mc-csípsz” elnevezés. Nem csoda
hát, ha Kína-szerte várják a kifinomultabb „ízeltekre”
vágyó, vastagabb pénztárcájú vendégeket az elegánsabb
éttermekbe. (USA Today)