Egy csapat vállalkozó szellemű angol szakács megsütötte
a világ legnagyobb húspástétomát Clevedonban. A
főzőcskére egy hatalmas kupola alatt a helyi futball-klubban
került sor. A szakácsok azonban nem voltak kispályások. A
cél 10 tonnányi marhavese-pástétom elkészítése volt,
mellyel egyrészt az addigi világrekorder amerikai csirkés
szendvics méreteit szerették volna túlszárnyalni, másrészt
a kergemarhakór által megtépázott angol marhahús jó
hírnevét visszaállítani. Az ügy egyik támogatója, Derek
Andrews szerint egy ilyen étel elkészítése díjnyertes
receptből a lehető legjobb reklámfogás.
A hozzávalók több személyre: 4 és fél tonna marhahús, 16
ezer liter sör, mérhetetlen mennyiségű vese, hagyma, gomba
és ketchup. Az elkészítéshez egy különleges,
óriásméretű edényt is készítettek. A dolog azonban nem
ment bökkenő nélkül. Miután mindent összevegyítettek,
kiderült, hogy megfeledkeztek a húsról, amely időközben
jéggé fagyott a hűtőkocsiban. Ez néhány órával ugyan
késleltette a folyamatot, de a végén a gigantikus étel
győztesen került ki a fazékból. (CNN)