Vissza a tartalomjegyzékhez


Marhák

Egy csapat vállalkozó szellemű angol szakács megsütötte a világ legnagyobb húspástétomát Clevedonban. A főzőcskére egy hatalmas kupola alatt a helyi futball-klubban került sor. A szakácsok azonban nem voltak kispályások. A cél 10 tonnányi marhavese-pástétom elkészítése volt, mellyel egyrészt az addigi világrekorder amerikai csirkés szendvics méreteit szerették volna túlszárnyalni, másrészt a kergemarhakór által megtépázott angol marhahús jó hírnevét visszaállítani. Az ügy egyik támogatója, Derek Andrews szerint egy ilyen étel elkészítése díjnyertes receptből a lehető legjobb reklámfogás.
A hozzávalók több személyre: 4 és fél tonna marhahús, 16 ezer liter sör, mérhetetlen mennyiségű vese, hagyma, gomba és ketchup. Az elkészítéshez egy különleges, óriásméretű edényt is készítettek. A dolog azonban nem ment bökkenő nélkül. Miután mindent összevegyítettek, kiderült, hogy megfeledkeztek a húsról, amely időközben jéggé fagyott a hűtőkocsiban. Ez néhány órával ugyan késleltette a folyamatot, de a végén a gigantikus étel győztesen került ki a fazékból. (CNN)