Vissza a tartalomjegyzékhez


Coulthard, a maximalista

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS

David Coulthard, a McLaren-Mercedes Forma-1-es pilótája hiába nyerte meg a San Marino Nagydíjat, mégsem elégedett magával. A skót pilóta győzelmét követően adott hangot elégedetlenségének.
Coulthard szerint még nyitott a világbajnoki címért folyó verseny, mert az „ezüstnyílként” becézett McLaren-Mercedesek és a Ferrari versenyautói között egyre kisebb a különbség (Schumacherék is osztják Coulthard véleményét). A skót pilóta szerint a következő nagydíjakon már inkább a pilóták képességein fognak múlni az eredmények.
- Pályafutásom egyik célja az, hogy olyan megbízható és egyenletes teljesítményt nyújtó pilóta legyek, mint Michael Schumacher. Ha erre képes leszek, akkor le fogom őt győzni - dicsérte a mögötte Ferrarival, 4,5 másodperces hátránnyal második helyen befutó német versenyzőt.
Coulthard szerint karrierjének is jót tett imolai elsősége, amely pályafutása negyedik futamgyőzelme volt.
- Häkkinen és köztem csökkent a távolság a világbajnoki pontversenyben. Ha Mika nagyobb előnyt szerzett volna előttem, akkor a csapat biztosan rá koncentrált volna jobban a továbbiakban.
A sajtó által a világbajnokság legnagyobb esélyesének tartott Häkkinen nem keseredett el amiatt, hogy pályafutása 100. nagydíját váltóhiba miatt kényszerült feladni.
- Nem érzem úgy, hogy nyomás alatt lennék. Hosszú még az idei szezon - nyilatkozta a finn pilóta.
A verseny utáni sajtótájékoztatón a világbajnoki címet védő kanadai Jacques Villeneuve arról panaszkodott, hogy nem könnyű motiválnia magát.
- Nagyon nehéz a legjobbat kihozni magamból akkor, ha minden erőmet bevetve is csak a negyedik helyért küzdhetek. Valamit ki kellene már találnunk - mondta elkeseredve a Williams-Mécachrome-mal versenyző Villeneuve.
Az utóbbi hetekben már töbször is felröppent a hír, mely szerint Michael Schumacher a McLarenbe igazol. Schuma-cher a héten éppen az RTL-nek adott nyilatkozatában akarta tisztázni magát, ám majdnem a fordítottját érte el:
- Nem megyek sehova! Nagyon jól érzem magamat itt a McLarennél... Izé... Vagyis a Ferrariban.