Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Paradicsomos, bazsalikomos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemellfilé, 4 db nagyobb paradicsom,
1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 6-8 levél friss bazsalikom, (vagy 2 mokkáskanál szárított), 1 dl száraz fehérbor, só

A csirkemellfilét ceruza vastagságú csíkokra vágjuk és megsózzuk. A paradicsomot a tetején kereszt alakban bevágjuk és 5 másodpercre forrásban levő vízbe dobjuk, hogy a héját könnyedén le tudjuk hámozni. Serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a csirkemellet, a kockára vágott paradicsomot és a finomra vágott bazsalikomot. Tovább hevítjük, majd hozzáöntjük a fehérbort, és 1-2 percig forraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.