Üdítő színfoltja a VI. kerület utcáinak egy csöpp kis
üzlet. A portál igényessége és színharmóniája szinte
vonzza az arra járók tekintetét. A külföldön jártas
teakedvelők számára a cégér ismerősként hat, hiszen Andrew
Demmer neve Európa több városában is a minőséget fémjelzi.
A budapesti teaház megnyitójára - mindenfajta reklámot
nélkülözve - 1996 decemberében került sor. Az
üzletvezető, Fiers Bernadett elmondása szerint a teaház
elsősorban üzletnek indult, a későbbiek során azonban maguk
a vásárlók formálták át az üzletet teázóvá.
Szerencsére a hely adott volt - a galéria kialakításával
sikerült a teázó és üzlet közti finom átmenetet
megőrizni. A tulajdonosok ízlését dicséri a hangulatos
berendezés, a szamovárok, a saját kezűleg keretezett régi
tea- és kekszplakátok, teaszállítmányok útvonalait
ábrázoló térképek és teaültetvények képei, melyek egy
csésze teára várva megédesítik a várakozás perceit.
Magyarországon a teafogyasztásnak nincs kialakult hagyománya,
csak nagyon szűk ínyenc réteg ismeri a teafajtákat, a
„kezdő kóstolóknak” rendelkezésére áll a Különféle
teák elnevezésű prospektus, mely hasznos tanácsokkal is
szolgál a különböző teafajták szakszerű
elkészítéséhez. A tapasztalatok szerint az ízesített teák
a legkeresettebbek. A sláger a skót karamelles tea, egy valódi
skót karamellel ízesített ceyloni teakeverék. Fogyasztása
- akárcsak a legtöbb teának - tejszínnel ajánlott, mivel
a tejszín leköti a teafűben található csersavat.
A Demmers Teaház igazi kincsestár. Az üzlet polcain
megtalálhatók a különféle ízesítők, a finomabbnál
finomabb angol Walkers kekszkülönlegességek, Thursday Cottage
lekvárok, valamint az otthoni teafőzés elengedhetetlen
kellékei, mint például a pamut teaszűrő.
Miközben ízelítőt kapunk a tea világából, egy csésze
forró ital mellett felüdülést nyerhetünk a mindennapok
rohanásai közt.
A Demmersben kapható négyfajta tea:
fekete - ennek sima és ízesített változata;
zöld - sima és ízesített változat;
gyümölcstea - 4 alapgyümölcs: hibiszkusz, alma, citrom,
csipkebogyó;
„nemtea” - nem teacserjéről szedett levelekből
Teakészítési tanácsok
Forrázási idő:
fekete tea - 3-5 perc;
zöld tea - max. 2 perc;
gyümölcstea - min. 8 perc
Cím: Budapest VI.,
Podmaniczky u. 14.
Nyitva tartás: hétfő-szombat 10.00-20.00 óráig