Vissza a tartalomjegyzékhez


Kiütéses muzulmán

Kovács „Kokó” István leendő riválisa, a mohamedán vallású, de brit állampolgár Naseem Hamed megvédte pehelysúlyú világbajnoki címét, mivel a hetedik menetben kiütötte kihívóját, az amerikai Wilfredo Vazquez korábbi világbajnokot.
A nyitó menet végén Hamed került fölénybe, ám Vazquez egyik jobbkezes ütése megrendítette a címvédőt. A következő menetben a brit balhorgát követően a tengerentúli öklöző került padlóra. A mérkőzés sorsa a hetedik menetben dőlt el, amikor Vazquez kétszer is megrendítő ütést kapott, emiatt a mérkőzésvezető fél perccel a menet befejezése előtt kihirdette Hamed győzelmét.
- Ellenfelem nagy bajnok volt, de most már én vagyok a legigazibb világbajnok. Vazquez jól harcolt, viszont lassú volt. Ismerem saját gyorsaságomat, s a szívem is segített a győzelem kiharcolásában - nyilatkozta Hamed, aki 30. profi mérkőzésén maradt veretlen, és ebből 28-szor kiütéssel nyert. „Kokó” a mohamedán remeklését látva úgy fogalmazott, hogy „Hamed bebizonyította, hogy ő a világ egyik legjobb bokszolója”.