Vissza a tartalomjegyzékhez


Hogy tartsuk a jó iránt

Magyarország válogatottja megnyerte a Teheránban rendezett labdarúgókupát, miután tizenegyesekkel bizonyult jobbnak a macedón csapatnál.
A döntőbe vezető út nem volt sima. Az ellenfél a házigazda Irán volt, az az Irán, amely kijutott a franciaországi világbajnokságra; szövetségi kapitányuk Tomiszlav Ivics. Ettől függetlenül magabiztos 2-0-ás magyar győzelem született, Korsós és Illés találataival. A mérkőzés legjobbja a ferencvárosi kapus, Hajdú Attila volt.
A tornagyőzelemért Macedónián kellett felülkerekednie a magyar válogatottnak, ami csak tizenegyessel sikerült, mivel a sok helyzet közül egy sem talált utat az iráni kapuba. A tizenegyespárbajban Hajdú egy labdát megfogott, egy pedig fölé szállt, míg magyar oldalról csak Mátyus hibázott. A mindent eldöntő büntetőt Vincze Ottó lőtte be.
A győzelemnek köszönhetően 50 ezer dollár ütötte a válogatott markát. Persze itt nemcsak pénzről volt szó, hiszen a torna megnyerésének köszönhetően több futballszakértő is elismerte, hogy a korábbi osztrákok elleni 3-2-es győzelem nem a véletlen műve volt. Ennek köszönhetően Magyarország a 73. helyre ugrott fel a FIFA világranglistáján.