Vissza a tartalomjegyzékhez

HAZAFI ZSOLT
Előzetesben a gyanúsított

Zilált családi háttérrel rendelkezik az a körmendi 19 éves fiú, akit a 11 éves H. Zsófia brutális meggyilkolásával gyanúsítanak. A fiatalembert mindenki ismerte a kisvárosban: éjszakai életet élt, évek óta csak csavargással töltötte idejét.
Lapunknak a gyanúsított egyik ismerőse elmondta, hogy tipikus csonka családban nőtt fel a 19 éves fiú, akinek édesanyja - akivel együtt élt - egy butikban dolgozik. A tőlük külön élő édesapja kocsmáros. Már 15 éves korában, egy sikertelen gimnáziumi év után az utcára került. Ez azt jelenti, hogy ettől kezdve a körmendi éjszakai élet ismert szereplője volt. Környezete szerint szeretett lódítani, ami miatt senki sem vette komolyan. A köznyelv csak úgy minősítette: „nincs ki mind a négy kereke”. A fiú egyik ismerőse azt is elmondta, hogy T. G. ide-oda csapódó fiatal volt, aki mindig az aktuális divatnak akart megfelelni. Azt viszont senki sem tudja megmagyarázni, miért is vetemedhetett ilyen brutális gaztettre. Mindenki csak találgat, legtöbben azt mondják: „bekattant”.
Az MTI munkatársának a gyanúsított édesanyja elmondta: meg van győződve fia ártatlanságáról, ha mégis felelősség terheli a történtekért, akkor azt csak elborult elmével tehette az egyébként labilis idegzetű fiatalember. Az anya elmondta azt is: Körmenden több ízben életveszélyesen megfenyegették, állása is veszélybe került. Farsang László, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hetek kérdésére nem kívánt a gyanúsított családi hátteréről beszélni, sem arról, hogy sátánista tanokat követne, vagy kábítószerfüggő-e T. G. A szóvivő csak annyit mondott: alapos a gyanú, hogy az igazi tettest fogták el. A fiút ugyanis a gyilkosság napján és időpontjában többször látták H. Zsófiék lépcsőházában, és más nyomok is egyértelművé teszik, hogy ő lehet a gyilkos.
Az áldozat szülei árulják a gyilkosság helyszínéül szolgáló lakást. Ők egyébként a tragédia óta egy, az önkormányzat által kiutalt lakásban élnek. Körmend T. G. letartóztatása után fellélegzett, H.-ék lakására viszont eddig még egyetlen vevő sem jelentkezett.