Hozzávalók:
2 csomag (egyenként 300 g) mélyhűtött, zöld
hüvelyű bab (szobahőmérsékleten felengedjük), 500 g
paradicsom (forrásban lévő vízbe mártjuk, hideg vízzel
hirtelen lehűtjük, meghámozzuk, kockára vágjuk), 1 darab
paprika (félbevágjuk, a szárát és a magokat eltávolítjuk,
megmossuk és csíkokra vágjuk), 250 g burgonya (megmossuk,
felszeleteljük), 375 g sertéshús (megmossuk, kis kockákra
vágjuk), 125 g hagyma (megtisztítjuk, felkockázzuk), 1 gerezd
fokhagyma (megtisztítjuk, felaprítjuk), 50 g húsos szalonna
(kis kockákra vágjuk).
Elkészítés:
A hozzávalókat elkeverjük, sóval, borssal,
borsikafűvel fűszerezzük. 500 ml leveskockából készült
lét öntünk rá, a tálat a fedelével lezárjuk, és a hideg
sütőbe tesszük. A főzési idő körülbelül két óra,
villanysütőben 200-225 Celsius-fokon, gázsütőben 4-5-ös
fokozaton.