Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Pikáns egytálétel zöldbabból

Hozzávalók:
2 csomag (egyenként 300 g) mélyhűtött, zöld hüvelyű bab (szobahőmérsékleten felengedjük), 500 g paradicsom (forrásban lévő vízbe mártjuk, hideg vízzel hirtelen lehűtjük, meghámozzuk, kockára vágjuk), 1 darab paprika (félbevágjuk, a szárát és a magokat eltávolítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk), 250 g burgonya (megmossuk, felszeleteljük), 375 g sertéshús (megmossuk, kis kockákra vágjuk), 125 g hagyma (megtisztítjuk, felkockázzuk), 1 gerezd fokhagyma (megtisztítjuk, felaprítjuk), 50 g húsos szalonna (kis kockákra vágjuk).

Elkészítés:
A hozzávalókat elkeverjük, sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezzük. 500 ml leveskockából készült lét öntünk rá, a tálat a fedelével lezárjuk, és a hideg sütőbe tesszük. A főzési idő körülbelül két óra, villanysütőben 200-225 Celsius-fokon, gázsütőben 4-5-ös fokozaton.